2020-10-01 11:45:26• hírek • Bede Emőke

Polgármesterré választották a hivatal takarítónőjét egy orosz faluban

Marina Udgodskaya, Fotó: vkontakte
Marina Udgodskaya, Fotó: vkontakte

Négy éven át takarította egy orosz falucska polgármesteri hivatalát, hamarosan azonban elfoglalhatja az elöljárói irodát az a nő, aki az önkormányzati választáson elsöprő győzelmet aratott – számolt be az esetről a BBC.

A BBC tudósítása szerint a 35 éves Marina Udgodskayát maga a volt polgármester, Nikolai Loktev kérte meg arra, hogy ellenjelöltként szálljon versenybe, a választások megszervezésének egyik követelménye ugyanis az volt, hogy legalább ketten pályázzák meg a szóban forgó tisztséget. A fagyi azonban visszanyalt, mivel a falu lakosságának elege lett abból, ahogyan az egykor rendőrként tevékenykedő Loktev irányította a települést, és a választás napján a takarítónőre nyomták a pecsétet.


A településen egyébként egyik induló sem folytatott a szó szoros értelmében vett aktív kampányt: nem ragasztottak ki plakátokat, nem osztogattak szórólapokat, és nem szerveztek a lakossággal találkozókat sem. Az itt élők szerint teljesen felesleges ily módon kampányolni, ugyanis a mindössze 242 lakossal rendelkező faluban amúgy is mindenki ismer mindenkit.


„Mindent megtettem, amit ez a tisztség megkövetelt, nincsenek problémák a településen, de most már egyértelmű, hogy az emberek változást akarnak” – értetlenkedett az 58 éves Loktev, akinek mindössze a szavazatok 32 százalékát sikerült megszereznie. Az aprócska falu újdonsült polgármestere szűkszavú nyilatkozatában pedig csak annyit mondott az események kapcsán, nem gondolta, hogy tényleg megválasztják, hiszen ő nem tett ennek érdekében semmit. „Nem voltam felkészülve egy ilyen szintű előléptetésre” - fűzte hozzá Marina.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: